När du erbjuder nedladdning på din hemsida

downloading materialsPå många av dagens moderna hemsidor erbjuds det även någon form av nedladdning. Detta är då något som du själv får bestämma ska finnas med på den hemsida eller blogg du skapar. När det gäller vanliga bloggar brukar det kanske inte vara så mycket gällande nedladdningar som finns på dessa sidor, utan istället är det länkar som kan gå till andra sidor där du kan ladda ned det som beskrivs i bloggen. När det däremot gäller traditionella och informativa sidor på nätet kommer det att finnas många som erbjuder olika former av nedladdning. Här är det då viktigt att känna till vad det är som gäller.

När du erbjuder nedladdning av material på din hemsida, är det ditt ansvar som det hela hänger på. Här kommer du enbart att få erbjuda det material som du har rättigheterna till eller som är fritt att sprida av alla på nätet. Om du erbjuder annat material kommer du antagligen att bryta mot upphovsrättslagen, till att vara förmedlare av piratkopierat material. Om du utför en sådan handling är du skyldig till det du gör och i de fall detta uppmärksammas kan det leda till både fängelse och höga böter för den som varit oförsiktig.

Det finns också något annat som är mycket viktigt när du erbjuder material på din sida för nedladdning. Här handlar det om att allt material som finns måste vara fritt från virus och andra skadliga koder. I detta fall handlar det om att du inte har rätten att erbjuda material som kan leda till skada på annans programvara eller dator. I det fall det uppmärksammas brukar de flesta ha ett virusprogram som skyddar dem, men när du får ett meddelande om att detta har hänt ska du genast plocka bort det skadliga materialet och ersätta det med ett friskt exemplar.