Skapa din egen personliga hemsida

personal websiteNär du är den som ska skapa din första sida på nätet är detta idag mycket enklare än vad det var för många år sedan. Detta beror på att alla som har varit verksamma sedan starten även sett möjligheten att utveckla olika program för att göra skapandet enklare. Idag kan du som vill ha en hemsida på nätet för personlig information, eller som vill dela med dig om ditt liv och vad du tycker om olika saker, välja mellan tre olika alternativ. Det första och det som du naturligtvis lär dig mest av är att lära dig koderna för de olika språk som styr hur saker fungerar och visar sig på nätet. Det är också den väg som lär dig mest som och tar längst tid.

Ditt andra alternativ är att använda dig av ett program som skapar hemsidor i en visuell miljö. Detta betyder att du får en grafisk användarmiljö att jobba i som visar dig sidan som den kommer att se ut när den är klar för publicering på nätet. Som ett tredje steg finns de så kallade CMS-sytemen. Dessa har du säkert hört talas om och exempel på dessa är WordPress, Joomla och Drupal. Här kan du då arbeta i en användarvänlig miljö utan någon form av programmering utifrån ett valt tema.

När du skapar din egen personliga hemsida på nätet har du även nytta av att välja en responsiv design, vilket betyder att de två språken HTML5 och CSS3 arbetar tillsammans och sätter upp riktlinjer för att sidan kan visas rätt i olika enheter. Här får du då en hemsida som kan ses i mobiler, surfplattor och vanliga datorer. Du ska också tänka på att göra din sida så ren och lättanvänd som möjligt så att den verkligen kan uppskattas och läsas av så många som möjligt. Utgår du från detta så kommer du att kunna skapa en riktigt bra hemsida.