Vad ska du skriva om på nätet?

write about onlineEgentligen finns det inga som helst riktlinjer för vad du ska skriva om på nätet. Här beror det helt och hållet på vilka olika intressen du har själv när det gäller din egen personliga hemsida. En del människor som skapar en hemsida gör det för att ha en plats att skriva av sig om det som intresserar dem och rör deras dagliga liv. I dessa fall kommer de flesta av de hemsidorna att hamna under kategorin bloggar. Här finns det alltså precis allting att skriva om. Något som egentligen också kan gå under kategorin blogg är att skapa en sida på Facebook, vilket är mycket populärt och enkelt. Här handlar det dock om social media och ett nätverk som dessutom fungerar som informationskanal mellan olika människor.

Sedan finns det de som gillar att skapa informativa sidor som ska lära andra vad de vet om olika saker. Dessa sidor är ofta de som har den bästa designen och är mest tilltalande, eftersom de flesta som driver dessa sidor även använder dessa för ekonomisk vinning även om det är en privat hemsida för hobbybruk. Övriga alternativ är öppna forum eller interaktiva sidor med mycket information, aktiviteter samt dessutom någon form av nedladdningar.

När det gäller att skriva på nätet finns det dock vissa regler som gäller. När du skriver information på nätet ska denna inte kränka någon, strida mot de mänskliga rättigheterna eller inleda någon i kriminella aktiviteter. Efter det finns det sedan något som går under namnet netikett, vilket är något som handlar om god ton på nätet och bra uppförande. I övrigt är det sökmotorn som ska blidkas så att din sida blir registrerad och synlig i sökresultaten. I annat fall är din sida förgäves och helt undan några besökare, vilket då inte alls är syftet med att ha en hemsida.